Kaft Muziektheorie pop-, rock- en jazzAuteur: Frans Frijns
Titel: Muziektheorie voor pop-, rock- en jazzmusici - deel 1

KLIK OP HET BOEK OM ER DOORHEEN TE BLADEREN!

WINKELPRIJS € 18,95 (inclusief btw exclusief verzendkosten)


NIEUW / NU VERKRIJGBAAR

Muziektheorie voor pop-, rock- en jazzmusici - deel 1

Dit theorieboek is speciaal gericht op pop-, rock en jazzmusici. Vaak worden deze muziekstijlen met de verzamelnaam 'Lichte Muziek' aangeduidt.

Hoewel muziektheorie in de Lichte Muziek voor een groot deel overeenkomt met de theorie voor klassieke muziek, is er toch ook een groot aantal verschillen.

In de Lichte Muziek wordt veel aandacht besteed aan akkoorden, akkoordenschema’s en specifieke toonladders zoals de bluestoonladders. Ook op ritmisch gebied zijn er belangrijke aspecten die je in de klassieke muziek niet tegenkomt zoals swing, shuffle en groove maar ook het veelvuldige gebuik van syncopes, anticipatie en antimetrische figuren.

Op dit terein zijn er vreemd genoeg niet veel boeken in de Nederlandse taal verschenen of verkrijgbaar. Met het verschijnen van dit boek komt daar gelukkig verandering in.

Net als bij de populaire boeken Algemene Muziektheorie A en B vind je bij deze uitgave een computerprogramma met een ruim aantal trainers. Dit gratis te downloaden computerprogramma is zowel geschikt voor Windows als Apple computers.